Primăria Municipiului Călărași a anunțat, într-un comunicat de presă, că Hotărârea nr. 9/13.05.2020 a Adunării Generale a Acționarilor a EcoAqua SA a fost suspendată de instanță în urma unei Ordonanțe președințiale introdusă de către instituție, care este acționar în cadrul acestei societăți.

Această hotărâre avea drept obiect revocarea Consiliului de Administrație și numirea unui nou Consiliu de Administrație interimar. Tribunalul Călărași, prin sentința civilă nr. 235/24.06.2020, a admis Ordonanța președințială introdusă de Municipiul Călărași și a dispus suspendarea Hotărârii 9/13.05.2020, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești cu privire la legalitatea acesteia.

În comunicatul transmis de către Primăria Călăraşi se menționează: „Consiliul de Administrație revocat (format din profesioniști) își va relua atribuțiile, ca organ de conducere al EcoAqua S.A.”.

Instituția a transmis și mesajul următor: „Suntem încrezători că justiția va demonstra că abuzurile unei majorități politice, sesizate de Municipiul Călărași, sunt ilegale, având drept scop numirea pe funcții a clientelei politice”.