După mai bine de două luni de temperaturi neobișnuit de mari pentru această perioadă a anului, a venit iarna în prima săptămână a lunii februarie.

Totul a început cu o avertizare de tip cod roșu pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Barbu Ştirbei” l-a anunţat miercuri, 5 februarie. În avertizare era menționat vânt cu viteze ce puteau ajunge până la 85 – 90 de kilometri la oră. Odată cu lăsarea serii, a început și viscolul, care a lăsat pagube în toate părțile județului. Pentru a evita evenimente neplăcute, au fost închise toate drumurile naționale și județene, dar și autostrada A2. Vântul puternic a lăsat fără electricitate în jur de 46 de localități.

Pe parcursul zilelor de 5 și 6 februarie, pompierii au intervenit după cum urmează: în municipiul Călărași au degajat zece acoperișuri și cinci copaci doborâți de vânt; în comunele Modelu, Vlad Țepeș, Ciocănești, Grădiștea și Independența au acționat la un incendiu de locuință, trei copaci căzuți și un acoperiș; în municipiul Oltenița s-a intervenit la două acoperișuri, o barcă răsturnată, un incendiu la un azil de bătrâni, un copac căzut pe fire electrice și la fire electrice desprinse; în localităţile Fundulea, Ileana, Tămădău, Răzvani, Ștefănești și Dor Mărunt au fost chemați la cinci incendii locuințe, două mașini răsturnate și un acoperiș căzut; în comuna Dragalina au avut loc trei incendii și a căzut un copac.

Ultima avertizare, cu cod galben, a încetat pe 6 februarie, la ora 18:00. De atunci, unul câte unul, drumurile au început să fie redeschise circulației. În cea mai recentă informare, transmisă joi la ora 16:00, ISU anunța că se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile județene, cu excepția DJ 306 (Cuza Vodă, Floroaica – Dragoș Vodă) și DJ 304 (Făurei – Plevna). În ceea ce privește autostrada A2, au fost redate circulației tronsoanele București – Lehliu și Fetești – Constanța.