În perioada 11 – 16 aprilie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor desfăşoară o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului „Izvorul Tămăduirii” al străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia. În cetatea Sloboziei va veni și va aduce multă binecuvântare pentru credincioșii Eparhiei Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu, din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

 

Miercuri, 11 aprilie, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, preoţii Eparhiei şi peste 6.500 de credincioşi au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu, din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. După oficierea slujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia. Pelerinajul a fost desfăşurat cu ocazia hramului de primăvară al Mănăstirii din Slobozia, „Izvorul Tămăduirii”.

Astăzi, 13 aprilie, Preasfinţia Sa va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preacucernici părinţi din municipiul Slobozia, preoţi şi diaconi.

De asemenea, duminică, 15 aprilie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00, va sluji Sfânta Liturghie, înconjurat de părinții consilieri ai Centrului Eparhial și de preacuvioșii părinți stareți de la mănăstirile Eparhiei.

În toată această perioadă, ca bucuria duhovnicească să fie deplină, la Mănăstirea Slobozia se vor săvârși slujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, ce rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 16 aprilie, ora 10:00 când va fi pregătită pentru întoarcerea la Sfânta Mănăstirea Secu.