Joi, 12 decembrie, a avut loc ultima ședință ordinare a CpDR a acestui an în comuna Manasia, județul Ialomița. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului, Victor Moraru, și a avut pe lista de aprobare 5 proiecte de activitate.

În cadrul întâlnirii s-au realizat informări cu privire la stadiul implementării Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 și cel al planificării următoarei perioade. De asemenea, au fost prezentate măsurile luate de Agenție pentru implementarea hotărârilor luate.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică care este constituit şi funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităților de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiunea noastră (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.