Primăria Municipiului Călărași anunță faptul că, în perioada 9 martie – 12 mai 2020, se vor executa lucrări asupra părții carosabile a bulevardului Nicolae Titulescu, tronson cuprins între bulevardul Republicii și strada Speranței. Acest tronson se va efectua respectând trei etape.

În prima etapă (9 martie – 9 aprilie 2020), se va realiza intersecția bulevardelor Nicolae Titulescu şi Republicii. În această etapă se va închide circulația în intersecția dintre bulevardele Nicolae Titulescu și Republicii, aceasta urmând a fi deviată prin străzile laterale, unde vor fi plantate indicatoare de oprire și staționare interzisă, pentru a se evita aglomerarea zonei ținând cont de lățimile mici ale părților carosabile. Intersecția cu strada Dunărea, respectiv strada Borcea rămân deschise, însă cu restricții: tronsonul strada Dunărea – strada Borcea – circulație cu sens unic pe direcția strada Dunărea – strada Borcea. Circulația pietonală se va desfășura în condiții de siguranță pe amplasamentul actual al trotuarelor, lucrarea fiind delimitată prin bariere normale și ghirlande din polietilenă sau lanț.

În cadrul etapei a doua (10 – 21 aprilie 2020), se vor realiza trotuarele. Se va deschide circulația, în regim restricționat, pe tronsonul executat în prima etapă și se va ataca zona de trotuare. Circulația pietonală se va desfășura pe partea carosabilă a bulevardului Nicolae Titulescu, respectiv bulevardul Republicii, în condiții de siguranță, acesta fiind dirijat printr-un culoar realizat din bariere normale și ghirlande din polietilenă sau lanț. Circulația rutieră pe bulevardul Nicolae Titulescu va fi dirijată prin intermediul balizelor direcționale și a indicatoarelor de circulație. Intrarea în clădirile limitrofe va fi asigurată cu pasarele mobile. Pe timpul nopții, lucrările vor fi semnalizate cu lămpi având lumina galbenă intermitentă. Intrarea în școală se va face prin celelalte puncte de acces ce nu sunt afectate de investiție.

În etapa a treia (21 aprilie – 12 mai 2020), se vor realiza intersecțiile bulevardului Titulescu cu strada Dunărea și cu strada Borcea și a parcului cuprins între acestea. Se vor ridica restricțiile de pe bulevardul Republicii. Lucrarea va fi delimitată prin bariere normale și ghirlande din polietilena sau lanț. Circulația rutieră pe bulevardul Nicolae Titulescu va fi dirijat prin intermediul balizelor direcționale și a indicatoarelor de circulație, astfel încât circulația să se desfățoare pe benzile de pe partea dreapta a direcției de mers strada Dunărea – strada Borcea. Intrarea în clădirile limitrofe va fi asigurată cu pasarele mobile.

Perioadele de lucru pot suferi modificări în funcție de starea vremii, existând în derularea investiției timpi tehnologici ce nu pot fi scurtați.