În acest sfârșit de săptămână, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, în cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călărași și ai Direcției Poliția Locală Călărași, vor fi angrenate în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate în zona de responsabilitate.

 

În data de 31 august 2018, începând cu ora 17:00, oamenii legii vor fi prezenți pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Portărița” de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, organizat de Protopopiatul Călărași, în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași.

De asemenea, în zilele de 1 și 2 septembrie, jandarmii călărășeni vor asigura măsurile de ordine publică în zona Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” (Volna), dar și la manifestările organizate de Primăria Municipiului Călărași cu prilejul desfășurării Târgului de toamnă, ediția 2018, în locația de pe Prelungirea Dobrogei din municipiul Călărași.

Pe lângă misiunile pentru asigurarea siguranței cetățenilor, participanți la evenimentele oragnizate în acest weekend,  și a bunei desfășurări a acestor evenimente , jandarmii călărășeni vor asigura paza și protecția obiectivelor din competență și vor acționa pe raza județului în cadrul echipelor de intervenție, patrule pedestre sau auto, în mod independent sau în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași , în scopul asigurării climatului de ordine publică.

Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea climatului de ordine și siguranță publică corespunzător, precum și prevenirea și combaterea oricăror fapte ce pot genera tulburarea ordinii publice. Jandarmeria Călărași recomandă participanților la aceste evenimente publice să adopte un comportament decent, să respecte normele de conviețuire socială și prevederile legale în vigoare.