Primăria Municipiului Călărași revine cu detalii în ceea ce privește proiectul de 6.252.730 lei inclusiv TVA (aproximativ 1,3 milioane euro) care constă în realizarea unei rețele de canalizare pluvială și menajeră în cartierul Măgureni.

Conform informațiilor transmise de edili, au fost săpați 300 de metri liniari din 2740 pentru canalizarea pluvială, au fost introduse țevi, au fost montate 9 cămine și s-a turnat beton pe săpăturile efectuate.

„Rețeaua de canalizare menajeră din cartierul Măgureni este o rețea inedită pentru orașul nostru, pe toată lungimea reţelei centrale de canalizare fiind prevăzute 122 cămine de colectare cu vacuum, care vor asigura colectarea apelor menajere provenite de la cele 334 gospodării, pe o rețea totală de 5322 ml, totul fiind legat la o stație de vacuum.” se arată în comunicatul Primăriei.

Din același comunicat reiese faptul că proiectul trebuie realizat în 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere al lucrărilor (11 noiembrie 2019). Până în prezent, executantul a cerut o prelungire a acestui termen cu 30 de zile ca urmare a stării de urgență, firma executantă aflându-se în această perioadă în achiziții de materiale, urmând ca din 4 mai să revină în șantier.