În data de 30 iunie polițiștii călărășeni au constatat două infracțiuni cu privire la regimul rutier și un furt

Misiuni pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au verificat 83 de societăți comerciale și 328 de obiective de interes.

Totodată, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

De asemenea, în vederea respectării măsurii de siguranță polițiștii au controlat 371 de mijloace de transport, 98 fiind mijloace de transport în comun.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Dosar penal întocmit de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat un bărbat în vârsta de 34 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Călărași, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,59 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Depistat la volan fără permis de conducere

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

În ziua de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași polițiștii au oprit pentru control pe DN3, în orașul Fundulea, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul București.

Din verificările efectuate de polițiștii a rezultat că acesta posedă permis de conducere eliberat de autoritățile din Anglia, dar este reținut în prezent.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de polițiști

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depus în penitenciar un bărbat condamnat la închisoare.

La data de 28 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Secției 3 Poliție Rurală Curcani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de instanță, pe numele unui tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Mitreni, județul Călărași.

Acesta a fost condamnat la 4 ani, 2 luni și 20 de zile de zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere și act sexual cu un minor.

Identificați de polițiști după ce au sustras suma de 7.000 de lei

La data de 26 iunie a.c., ora 17.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au fost sesizați prin plângere, de o femeie în vârstă de 29 de ani, cu privire la faptul că în timp ce se afla în incinta unui magazin din municipiul Călărași, persoane necunoscute, profitând de neatenția sa, i-ar fi sustras banii din geantă.

În fapt, polițiștii au constatat că femeia s-a deplasat în incinta unui magazin situat pe strada Prelungirea București, de unde a luat mai multe obiecte de îmbrăcăminte, cu scopul de a le cumpăra și a intrat în cabina de probă. După ce a probat obiectele vestimentare, aceasta a ieșit din cabină lăsându-și geanta nesupravegheată în interior.

Când a revenit după geantă a constatat că din portofel îi lipsește suma de 7.000 de lei, bani necesari pentru o intervenție medicală.

Cercetările desfășurate cu operativitate au condus la identificarea a 2 persoane, în vârstă de 22 și 43 de ani, care au recunoscut că în timp ce se aflau în magazin, au profitat de neatenția femeii și au sustras din geanta acesteia suma de 7.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de furt.