În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, astăzi, 26 mai, la nivelul județului Călărași sunt monitorizate 896 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar 17 persoane se află în carantină instituționalizată.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi menționează că, în ultimele 24 de ore, o persoană a finalizat perioada de izolare de 14 zile și şapte persoane au ieșit din carantină.

În prezent, la nivelul județului, sunt 87 de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 65 au fost declarate vindecate și trei persoane au decedat.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul actual și au acționat pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli și pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi le reaminteşte cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.