În această lună, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Călăraşi au acționat în mod profesionist pentru prevenirea şi combaterea faptelor generatoare de evenimente, a infracţionalităţii stradale şi a criminalităţii juvenile, indiferent de formele de manifestare a acestora. De asemenea, pe parcursul lunii august, jandarmii călărăşeni au participat la peste 600 de acțiuni și misiuni în domeniul asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice, independent sau în cooperare/colaborare cu alte instituţii.

 

 

Activitatea desfăşurată la nivelul IJJ Călăraşi, în această lună, a vizat, în principal, adoptarea măsurilor şi acţiunilor specifice în domeniul creşterii gradului de siguranţă al cetăţeanului, ordinii şi siguranţei publice, consolidării sistemului de pregătire, precum şi promovarea atitudinii proactive, a transparenţei şi a deschiderii în relaţiile cu societatea, pentru consolidarea încrederii şi înţelegerii de către cetăţeni a importanței jandarmeriei. Asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică a reprezentat permanent o prioritate pentru instituția noastră care, prin structurile sale specializate, a căutat să identifice cele mai eficiente forme şi modalităţi de realizare a acestui obiectiv. Prin urmare, pe parcursul lunii august, unitatea a executat peste 600 de acțiuni și misiuni în domeniul asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice, independent sau în cooperare/colaborare cu alte instituţii. La solicitarea Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, efective din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a acţionat în data de 25 august 2017, începând cu ora 05:30, pentru sprijinirea lucrătorilor din cadrul S.C.C.O. Călăraşi, în vederea efectuării unor activităţi procedurale, prin care s-a dispus executarea a  două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Călăraşi şi punerea în executare a două mandate de aducere la sediul acestei instituţii. Au participat la misiune un ofiţer și cinci subofiţeri. De altfel, la solicitarea Serviciului Județean de  Poliție Transporturi Călărași și a Poliției Transporturi Feroviare Oltenița, jandarmii au participat cu efective în scopul executării unor acțiuni, după cum urmează: în perioada 12 – 14 august, în intervalul orar 14:00 – 22:00 în stația C.F. Călărași Sud s-au desfăşurat trei acțiuni cu trei jandarmi; în zilele de 12, 13 și 15 august, între orele 06:00 şi 14:00 în stația C.F. Oltenița au fost desfăşurate trei acțiuni cu trei jandarmi.

 

Jandarmii călărăşeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale pe raza judeţului

 

În luna august, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi a executat la solicitare și acţiuni puctuale în cooperare cu efective din cadrul  Poliţiei de Frontieră, pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, conform planului de cooperare încheiat cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași. Astfel, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Oltenița a solicitat efective de jandarmi în zilele de 5 şi 6 august, în intervalul orar 18:00 – 24:00, cu care să execute o acțiune comună pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale pe raza judeţului Călărași. Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil a asigurat în data de 6 august 2017, între orele 01:00 şi 06:00, doi jandarmi, care au participat în comun cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași la acţiuni pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale pe raza de competenţă a SPF Călărași – comunicația DN 3, în zona de trecere cu bacul Chiciu – Ostrovit și comunicația care face legătura între DN 3 și Ferryboat Coslozinca.

Potrivit IJJ Călăraşi, în această lună, toate misiunile executate de lucrătorii acestei instituții s-au desfășurat în condiții optime, neexistând evenimente deosebite care să afecteze buna desfășurare a acestora, iar imaginea jandarmeriei călărășene nu a avut de suferit.