Klaus Werner Iohannis a câștigat al doilea mandat de preşedinte al României. Potrivit Biroului Electoral Central, 48,07% dintre călărăşeni și-au exercitat dreptul la vot. Și la acest scrutin electoral cei mai mulți votanţi au fost în mediul rural.

În județul Călărași, 71.892 dintre votanți au fost din mediul rural, iar 47.836 din mediul urban. Numărătoarea Biroului Electoral Județean arată că Iohannis, candidatul susținut de PNL, a obținut 53,91% din voturile călărășenilor, în timp ce Viorica Vasilica Dăncilă, candidatul PSD, a obținut 46,09% din voturile exprimate in județ. În municipiul Călărași, Klaus Iohannis a fost votat de 16.508 persoane, adică 58,01%, iar Viorica Dăncilă a fost votată de 11.950 de alegători, 41,99%. Cei mai mulți votanţi, în județul nostru, au fost cei din categoria de vârsta 45 – 64 de ani.

Pentru a treia oară, în anul 2019, PNL își reconfirmă poziția de lider în județ și în municipiu. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au votat proiectul România Normală și Klaus Iohannis. Trebuie să mulțumesc tuturor colegilor din municipiu și județ pentru că împreună am reușit să demonstrăm că PNL Călărași este o echipă de oameni puternici și uniți. Mult succes, domnule președinte Klaus Iohannis!”, este mesajul postat de președintele PNL Călărași şi primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, pe pagina sa de socializare.