În perioada 25 – 27 octombrie 2019, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi organizează a XXIV-a ediţie a Concursului Național cu participare internaţională „Ion Barbu – Dan Barbilian”. Concursul naţional de literatură, adresat elevilor din clasele a XI-a şi aXII-a, presupune interpretarea unui text, la prima vedere, din creaţia poetică a lui Ion Barbu. Subiectul concursului pentru elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a vizează redactarea unui eseu nestructurat pe o temă dată, pornind de la creaţia barbiană, precum şi rezolvarea unor itemi care evaluează competenţele de înţelegere şi interpretare a textului scris. Elevii pot participa numai dacă au aprobarea inspectorului de specialitate din județul respectiv. Participanții vor fi însoţiţi de un profesor cu specialitatea limba şi literatura română ( care va participa la supravegherea elevilor pe parcursul desfășurării competiției). Concursul de literatură se va desfășura sâmbătă, la Colegiul ”Ștefan Bănulescu”, în intervalul orar 10.00-13.00.

Precizări privind organizarea concursului de matematică „Ion Barbu – Dan Barbilian”, care se adresează elevilor din clasele V-VIII: Programa pentru concurs cuprinde conţinuturile parcurse în anii anteriori, iar din programa anului curent numai capitolele: Numere naturale, mai puțin tema Divizibilitatea numerelor naturale (clasa a V-a); Mulţimi. Mulțimea numerelor naturale (clasa a VI-a); Numere raţionale, Triunghiuri şi patrulatere (clasa a VII-a ); Numere reale (clasa a VIII-a). Concursul de matematică se va desfăşura la Școala „Nicolae Titulescu” din Călărași, sâmbătă 26 octombrie 2019, între orele 10.00 – 13.00.

Festivitatea de deschidere este programată vineri, 25.10.2019, începând cu ora 18.00. Festivitatea de premiere se va desfășura duminică, 27.10.2019, începând cu ora 10.00.

La ediția de anul trecut au participat 440 de elevi. Alături de elevii din judeţul Călăraşi, Bulgaria şi Republica Moldova, au fost invitaţi să participe, prin intermediul inspectoratelor şcolare, elevi şi profesori din judeţele: Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și municipiul Bucureşti.