Referitor la lucrările de reparații ale A2, București – Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face mai multe precizări.

Lucrările au început în luna septembrie 2019 având termen contractual de finalizare 24 de luni pe cele două loturi: Lotul 1 kilometrul 12+000 – kilometrul 24+000, Calea 1 și Calea 2, are o lungime de 12 kilometri și o valoare a lucrărilor de 41,7 milioane de lei, fără TVA; Lotul 2 kilometrul 24 + 000 – kilometrul 36+000, Calea 1 și Calea 2, tot în lungime de 12 kilometri și o valoare a lucrărilor de 44,9 milioane de lei, fără TVA.

Aceste lucrări constau în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active, repararea rosturilor și a dalelor degradate, precum și așternerea a două straturi asfaltice armate cu geocompozit.

Având în vedere traficul redus din perioada pandemiei generate de COVID-19, precum și condiţiile meteorologice favorabile, CNAIR a decis, împreună cu antreprenorii, executarea lucărilor în mod intensiv, fără întrerupere. Lucrările de reparații pe autostrada A2 au demarat în data de 15 februarie 2020, astfel în data de 7 aprilie 2020, s-a deschis circulația pe A2, între kilometrii 12 și 17, Calea 1 (București – Constanța).

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizează că termenul contractual de finalizare al acestor lucrări era 30 aprilie 2020.

Totodată, în condițiile traficului redus, în cinci luni, CNAIR a finalizat 33 de kilometri de lucrări de întreţinere pe acest tronson de autostradă.

De asemenea, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere menționează că data de 15 iunie 2020 pentru întreruperea lucrărilor și a ridicării restricțiilor a fost determinată tot împreună cu antreprenorii și Poliția Rutieră, ținând cont de posibila deschidere a sezonului estival, în stare de alertă, precum și în raport cu graficul și lucrările specific, în executare.

CNAIR precizează că procesul de refacere a suprafeţei carosabile presupune un interval de timp în care stratul superior de asfalt nu trebuie să fie rulat de roți. Marcajele rutiere urmează să fie aplicate ulterior acestei proceduri, astfel încât în weekendul următor, circulația se va desfășura fără restricții, pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reamintește participanților la trafic că în perioada sezonului estival lucrările de reparații pe A2 vor fi oprite, urmând ca acestea să fie reluate în data de 15 septembrie 2020.