Zilele trecute, a avut loc şedința administrativă lunară cu toți preoții din Protopopiatul Călărași. În cadrul acesteia a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, consilier administrativ – bisericesc al Centrului Eparhial.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a dat citire scrisorii de mulțumire a Preasfințitului Părinte Vincenţiu, adresată preacucernicului părinte protopop Ilie Ramon-Eugen.

Apoi, părintele consilier a prezentat, din încredinţarea Preasfințitului Părinte Vincenţiu, pe noul protopop al Protopopiatului Călăraşi, şi anume pe preotul Vasile Viorel Dinu, paroh la Biserica „Sfânta Mare Muceniţă Anastasia” din municipiul Călăraşi, numit în această demnitate începând cu data de 1 martie 2020.

În desfăşurarea şedinţei, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la sectoarele administrativ-bisericesc, economic-gospodăresc, cultural și social-misionar.

După comunicarea adreselor, preacucernicul părinte Petre Vasile, de la Parohia Vlad Ţepeş, a susținut referatul cu tema „Familia creştină şi provocările lumii moderne”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.