În săptămâna 3-7 august, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călărași a efectuat controale în domeniile construcții, comerț, agricultură, baruri și restaurante, confecții textile și transport și întreținerea autovehiculelor. De asemenea, în perioada 7-9 august, împreună cu Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și cu Inspectoratul de Poliție Județean, au fost efectuate controale în ceea ce privește alimentația publică – terase, baruri, restaurante – pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de prevenire și de combatere a infectărilor cu Sars-Cov-2.

Inspectorii din cadrul compartimentului relații de muncă au verificat 28 de angajatori, dintre care 2 au fost sancționați. Amenzile aplicate au fost în valoare de 30.000 de lei, dintre care 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. De asemenea, au fost dispuse 21 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii din cadrul compartimentului securitate și sănătate în muncă au efectuat 17 controale, în urmă cărora au fost sancționați 17 angajatori. Au fost aplicate 33 de avertismente și amenzi în valoare de 2.000 de lei. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 34 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

„Efectuarea controalelor împreună cu instituţiile statului va continua pe toata perioada stării de alertă.”, a transmis Ionel Stan