Update. In jurul orei 19.00 s-au încheiat lucrările pe strada Rocadei. S-A reluat astfel, alimentarea cu gaze a Spitalului de Pneumoftiziologie si a marilor agenți economici din zonă. Consumatorii casnici vor fi bransati in orele urmatoare.

În seara de 25 octombrie a.c., în jurul orei 16:00, pe strada Rocadei a avut loc o deflagraţie. O casă a fost distrusă în urma unei explozii de gaz. De sub dărmături au fost scoase o femeie în vârstă de 63 de ani şi un copil în vârstă de 3 ani. Persoanele au fost transportate  la Spitalul Judeţean de Urgenţe “Dr. Pompei Samarian” Călăraşi însă nu a fost nevoie de internare, cele două persoane aflânduse în afara oricărui pericol. Martorii spun că a explodat conducta de gaz aflată în apropierea casei situate pe strada Porumbeilor. Oficialii Distrigaz spun însă că este prematur pentru a face declaraţii în acest sens, şi că în momentul de faţă se derulează o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs incidentul.

În urma deflagraţiei au rămas fără gaz 1000 de consumatori printre care şi Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi, PREFAB S.A., Nutricom S.A. sau Sofidel (fostul CCH). Bolnavii internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi nu au apă caldă şi cădură de aproape 24 de ore, iar reprezentanţii marilor agenţi economici întreabă cine o să suporte pierderile imense suferite în această perioadă.

Conform declaraţiilor date de muncitorii Distrigaz, care desfăşoară lucrări la faţa locului situaţia s-ar remedia în jurul orei 14:00. Pe de altă parte, prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob spune din informaţiile pe care le are, ora previzionată pentru realimentarea reţelei de gaz ar fi 20:00, iar purtătorul de cuvânt al Distrigaz da ora 16:00, ca oră pentru remediere situaţiei.

Comunicat Distrigaz

Distrigaz Sud Rețele aduce următoarele precizări cu privire la evenimentul produs ȋn jurul orei 16:00, în Str. Porumbeilor, nr. 15A, (colț cu Str. Rocadei), din localitatea Călărași:  Dispeceratul Distrigaz Sud Rețele a fost sesizat în această după-amiază cu privire la evenimentul produs la imobilul de la adresa mai sus menționată. În urma evenimentului nu a fost rănită nicio persoană, iar imobilul în cauză a fost serios afectat.

Echipele de intervenție ale companiei s-au deplasat imediat la fața locului și au luat primele măsuri de siguranță. Se acționează pentru stabilirea cauzelor și împrejurările care au generat acest eveniment.

Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale din motive de siguranță, pentru toți clienții din zona Str. Varianta Nord – Prelungirea București din Localitatea Călărași, cât și din localitățile Modelu și Tonea.

În urma acestei sistări a gazului natural au fost afectați aproximativ 1.000 de clienți consumatori. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create clienților noștri.