Aproximativ 130 de efective de poliție și poliție locală s-au aflat la datorie, în zilele de 12 şi 13 noiembrie, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar și în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, polițiștii au efectuat verificări la 219 societăți comerciale, 192 de locații de interes, doi operatori/transportatori de persoane, 571 de mijloace de transport, dintre care 311 mijloace de transport public în comun.

Au fost legitimate 2.349 de persoane dintre care 185 de persoane au fost identificate că nu respectă măsurile de protecție individuală, iar 40 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, au fost aplicate 226 de sancțiuni în valoare de 28.000 de lei, astfel: 185 de sancțiuni pentru pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 40 de sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și o sancțiune aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Autoritățile spun că acest gen de acțiuni se vor desfășura zilnic până la încetarea măsurilor restrictive în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, IPJ Călărași a mai transmis și următorul mesaj: „Ne dorim să fim nevoiți în cât mai puține situații să aplicăm sancțiuni și ca toți cetățenii să respecte efortul comun depus până în acest moment și să respecte deciziile autorităților pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus”.