Ieri, 13 septembrie, a fost sărbătorită Ziua Pompierilor din România. Cu această ocazie, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi, locotenent colonel Adrian Păduraru, a înaintat în grad opt cadre militare şi a transmis felicitări celor care s-au evidenţiat prin muncă. De asemenea, în cadrul manifestaţiilor, a fost recompensat cu diplomă şi felicitări din partea autorităţilor şi Ionuţ Boacă, civilul care, la începutul lunii august, a salvat un bărbat de la înec.

Ieri, 13 septembrie, începând cu ora 10:00, la sediul ISU Călăraşi, au avut loc mai multe activităţi în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor mass media. Au fost avansaţi în grad pompierii militari care s-au evidenţiat în activitate, obţinând rezultate deosebite. De asemenea, au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive dedicate acestui eveniment.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a ţinut să înmâneze şefului lotului sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi, plutonier adjutant Doru Oloianu, o plachetă în semn de respect şi recunoaştere pentru rezultatele deosebite obţinute de-a lungul timpului la concursurile profesioniste de pompierii sportivi călărăşeni. A urmat prezentarea echipamentele de intervenţie şi cele mai noi autospeciale intrate în dotarea unităţii.

La încheierea evenimentul au fost susţinute exerciţii demostrative (simulări de stingere a incendiilor, salvări persoane din diferite medii și salvări de la înălţime).

170 de ani de la bătălia din Dealul Spirii

Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la bătălia din Dealul Spirii. Acest eveniment ne readuce în memorie sacrificiul ostaşilor pompieri, care, în anul 1848, au scris cu propriul sânge o pagină de istorie, de devotament şi de iubire de ţară dusă până la jertfa supremă, în inegala confruntare din Dealul Spirii cu armata otomană venită să înăbuşe Revoluţia Română. Pompierii au scris, prin faptele lor de eroism, curaj şi sacrificiu, pagini memorabile în cartea tradiţiilor, ca salvatori ai semenilor, în lupta împotriva dezastrelor, dar desigur, şi ca apărători ai patriei, în momentele cruciale ale făuririi şi dezvoltării României moderne.