Pompierii militari din cadrul Secției Dragalina au fost solicitați luni, în jurul orei 16:00, să intervină la un incendiu de locuință în satul Bogdana, comuna Dragoş Vodă. Au intervenit cu două autospeciale si au lichidat incendiul care se manifesta la nivelul podului și acoperișului casei. La fața locului s-a deplasat și o autospecială SMURD, însă nu a fost cazul să intervină.

Pompierii călărăşeni vin cu recomandări utile pentru prevenirea izbucnirii incendiilor

Pentru a trece cu bine peste sezonul rece și pentru a preîntâmpina izbucnirea incendiilor, pompierii călărăşeni îi sfătuiesc pe cetăţeni să respecte cu strictețe mai multe măsuri care îi vor ține în siguranță atât pe aceştia, cât și pe cei dragi.

„Dacă ai șemineu sau sobă, verifică instalația și curăță coșul. În mod obișnuit ar trebui să faci acest lucru în fiecare an înainte de venirea frigului. În fața ușilor sobelor, pardoseala combustibilă va fi protejată cu o tablă metalică, astfel se asigură protecţia faţă de căderea accidentală direct pe podea, a jarului sau lemnelor aprinse. Supravegheați focul din sobă și nu-l lăsați să ardă când sunteți plecat sau când dormiți. Nu lăsați copii nesupravegheați. Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații. Solicitați sprijinul unui specialist pentru a verifica instalația de alimentare cu gaze. Nu uitați, este mai bine și mai ușor să previi un incendiu, decât să-l stingi! Țineți cont de aceste sfaturi, vă pot proteja familia și bunurile dumneavoastră!”, a transmis plutonier adjutant şef Ştefan-Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.