Un puternic incendiu s-a produs la începutul acestei săptămâni, în comuna Căscioarele. 20 de pompieri militari din Olteniţa, Budeşti, Chiselet şi Lehliu au acţionat pentru lichidarea incendiului izbucnit la un depozit de plante furajere, iar operaţiunile au durat aproximativ 32 de ore. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului cu patru autospeciale de capacitate mărită. De asemenea, societatea cu profil agricol care deţine depozitul de furaje a folosit mai multe utilaje agricole şi cisterne cu apă pentru a sprijini operaţiunile de lichidare a arderii.

În data de 25 septembrie 2017, ora 18:00, patru echipaje specializate de stingere din cadrul subunităţilor Olteniţa, Budeşti, Chiselet şi Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Căscioarele, pentru lichidarea unui incendiu de plante furajere, care se manifesta violent într-un depozit de plante furajere, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale cu profil agricol. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la depozitul de plante furajere, existând risc de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Echipajele de stingere s-au deplasat la această intervenţie cu patru autospeciale cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând aproximativ 20 ore pentru lichidarea incendiului.

Au fost afectaţi de incendiu aproximativ 3.500 de baloţi mari de lucernă (aproximativ 750 de kilograme de plante furajere în fiecare balot), valoarea pagubelor urmând să fie estimată după lichidarea arderii. Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere, însă pompierii militari au intervenit eficient, au luat toate măsurile necesare pentru ca arderea să nu se dezvolte la vecinătăţi. Incendiu a fost lichidat abia în dimineaţa zilei de 27 septembrie a.c., în jurul orei 02:00.