Fostul C.A.P. din satul Vărăşti, comuna Dorobanţu, a fost cuprins de flăcări din cauza neglijenţei unei persoane fără adăpost care locuia acolo.

Astfel, în data de 14 decembrie 2015, ora 18:57, un echipaj specializat de pompieri din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Vărăşti, comuna Dorobanţu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un sediu al unui fost C.A.P., proprietate aparţinând domeniului privat român. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi mult fum la nivelul acoperişului clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, existând risc de extindere la bunurile materiale aflate în imediata vecinătate. În sprijinul pompierilor de la Garda de Intervenţie Chiselet s-a deplasat la această acţiune de stingere şi un echipaj din cadrul Detaşamentului Călăraşi. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei unei persoane, care a lăsat o lumânare aprinsă în apropierea materialelor combustibile, generându-se arderea, care s-a extins cu repeziciune. Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ trei ore şi 40 de  minute.

În urma incendiului au ars: acoperişul clădiri pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi (pod din lemn şi trestie şi 100 plăci de azbociment, 20 de grinzi din lemn şi 30 de căpriori din lemn), patru uşi, patru tocuri de ferestre, câteva elemente de mobilier, 50 de kilograme de materiale textile şi 100 de kilograme de pet-uri, fiind înregistrate pagube materiale în valoare de 100.000 de lei.

incendiu