Mulți tineri călărășeni cunosc clădirea viitorului Club al Pescarilor drept locul acela din Parcul Central plin de gunoaie, vegetație deasă și, deseori, toaletă. Însă acest statut ar trebui să se schimbe datorită unui proiect de care se vorbește deja de mai mult timp.

Clădirea a fost abandonată timp de aproape trei decenii până când, la începutul acestui an, Primăria Municipiului Călărași a semnat contractul privind elaborarea documentației tehnico-economice, execuția lucrărilor și dotarea acestui Club al Pescarilor. Proiectul Promovarea incluziunii sociale prin înființarea unui Club al pescarilor dunăreni din municipiul Călărași” are o valoare de 1.066.419,46 de lei fără TVA.

Clubul Pescarilor este cu un pas mai aproape de a reveni în serviciul public și de a elimina acea pată neplăcută de pe fața orașului. În data de 3 iunie 2020, administrația municipiului a achiziționat servicii de asistență tehnică prin dirigenție de șantier pentru acest proiect.

Conform caietului de sarcini, aceste servicii vor consta în: asigurarea asistenţei tehnice pe toată perioada de execuţie a lucrărilor; participarea la fazele determinante; clarificarea solicitărilor suplimentare din partea constructorului şi beneficiarului; executarea de documentaţii suplimentare solicitate; verificări ale lucrărilor din teren şi întocmirea de dispoziţii de şantier în cazul în care intervin situaţii neprevăzute etc. Aceste sarcini i-au fost încredințate inginerului Mircea Ion Tarța.

Conform reprezentaților Primăriei Călăraşi, „execuția lucrărilor va începe în câteva zile, probabil săptămâna viitoare ”, iar durata lucrărilor va fi de 12 luni.