În seara zilei de vineri, 12 iunie 2020, au fost comunicate rezultatele testării, efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Călărași, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița, după ce a fost înregistrat un caz de COVID-19, în data de 10 iunie 2020,  la o angajată a centrului.

Toți angajații și beneficiarii centrului au fost testați, rezultatele comunicate vineri seară, de DSP Călărași, fiind următoarele: 13 copii și trei adulți sunt infectați cu COVID-19, în total fiind înregistrate 17 cazuri de îmbolnăvire, cu cel depistat în spitalul „Marie Curie” București. A fost luată măsura internării copiilor, sâmbătă dimineață, în secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal Oltenița, împreună cu cei trei angajați ai centrului. Aceștia vor fi, totodată, și însoțitorii copiilor internați, inclusiv ai celor doi copii aflați de câteva zile în spital, cărora le-a ieșit testul pozitiv, rezultatul fiind transmis în seara zilei de vineri, împreună cu celelalte teste. În cursul zilei de sâmbătă, 13 iunie, a fost făcută dezinfecția totală a Complexului de Servicii Comunitare din Oltenița.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași menționează că atât copiii, cât și angajații centrului au o stare bună de sănătate și vor rămâne internați până la negativarea testelor.

În data de 11 iunie 2020, a fost instituită măsura izolării la locul de muncă, în ture de lucru de 14 zile, cu 14 zile izolare la domiciliu, iar la fiecare schimb de tură se va face testarea atât a angajaților care ies din tură, cât și a celor care intră, inclusiv a copiilor.

În articolul publicat pe site-ul marinbadea.ro, Copii hrăniți cu psihotrope și tranchilizante, infectați cu coronavirus/17 cazuri de COVID-19 la Complexul de Servicii Comunitare Oltenița, se încearcă inducerea în eroare a publicului cititor, prin insinuarea faptului că beneficiarii Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever ar fi hrăniți cu o medicație neconformă. Subliniem că tratamentul medicamentos, urmat de beneficiarii acestui centru, este administrat în urma consultării de către medicul specialist și doar la recomandarea acestuia. Pentru o corectă informare, DGASPC Călărași mai face precizarea că în comunicatul de presă transmis de instituție joi, 11 iunie, prin care anunța primul caz de COVID-19, la o angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever, nu s-a încercat, sub nicio formă, transmiterea informației că aceasta s-a infectat în mediul spitalicesc, ci a menționat că acest caz a putut fi depistat, pentru că angajata a fost însoțitoarea unui copil aflat într-un spital din București (cu alte probleme de sănătate), iar la internare, a fost făcut testul obligatoriu pentru COVID-19, se arată în comunicatul publicat de DGASPC Călărași.

Pentru o transparentă informare cu privire la situația apărută și, în funcție de evoluția evenimentelor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași va reveni cu informații suplimentare despre modul cum este gestionată această situație apărută la Complexul de Servicii Comunitare Oltenița.