Începand de astăzi, 1 aprilie, Ecoaqua Călăraşi trece la măsuri speciale de siguranţă în exploatarea sistemelor de tratare a apei în perioada stării de urgenţă, generate de riscul contaminării cu COVID – 19.

Suntem conştienţi că asigurarea continuităţii serviciului este nu numai o obligaţie legală în această perioadă, dar şi una morală, atât faţă de salariaţii noştri, cât şi faţă de clienţii Ecoaqua. Scenariul cel mai dur ar fi acela în care, unul dintre salariaţi, respectiv personalul tehnic al unei staţii de captare sau tratare a apei, ar contracta virusul. Atunci, în mod obligatoriu, întregul personal ce operează acea staţie (în ture) va fi obligat să intre cel puţin în autoizolare, dacă nu, chiar în carantină, caz în care staţia ar rămâne fără personal şi s-ar opri furnizarea serviciului. Astfel, pentru a preîntâmpina această situaţie neplăcută, începând cu data de 1 aprilie 2020, se va lua măsura izolării la punctul de lucru a salariaţilor operatori ai sistemelor de tratare a apei şi a staţiilor de epurare a apei uzate. Aceasta înseamnă desfăşurarea tuturor activităţilor de operare, odihnă şi repaus într-o singură incintă pe o perioadă de şapte zile consecutive, fără posibilitatea părăsirii punctului de lucru, transmit reprezentanţii societăţii.

Sunt în izolare un număr de persoane suficient încât să se asigure timpii necesari de odihnă şi repaus, după activitatea de supraveghere şi întreţinere a sistemelor. Acestor persoane le sunt asigurate pe toată perioada zilei hrană şi condiţii adecvate de odihnă şi repaus.

S-au instituit astfel puncte de izolare pentru staţiile de tratare a apei potabile şi staţiile de epurare din municipiile Călăraşi, Olteniţa şi Urziceni şi oraşele Lehliu Gară, Fundulea şi Budeşti.

Pentru a asigura toate condiţiile necesare la punctele de izolare, reprezentanţii Ecoaqua au fost sprijiniti de: Altex Călăraşi, Primăria Municipiului Călăraşi, Primăria Municipiului Olteniţa, Primăria Municipiului Urziceni şi Primăria Oraşului Lehliu Gară.