Ministerul Educației și Cercetării și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor desfășoară Concursul Național pe teme de protecția consumatorilor „Alege! Este dreptul tău”, ediția 2020. Concursul este cuprins în calendarul activităților educative finanțate 2020. Acesta se adresează tuturor unităților de învățământ, indiferent de profilul acestora, informează Inspectoratul Școlar Județean Călărași. Concursul „Alege! Este dreptul tău” va fi organizat pe următoarele categorii: clasele I-VI, VII-VIII, clasele IX-XI.

Scopul concursului este educarea și conștientizarea tânărului consumator asupra drepturilor și intereselor sale legitime. Printre probele din cadrul concursului se numără: test grilă, desene, eseu privind influența practicilor comerciale incorecte asupra deciziei tânărului consumator.

Etapa pe școală a concursului se desfășoară în luna februarie. Transmiterea rezultatelor câștigătoare la Inspectoratul Şcolar Judeţean se va face până la data de 10 martie 2020.

Etapa județeană se va desfăşura pe 14 martie, iar transmiterea rezultatelor câștigătoare la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor se va face până la data de 31 martie 2020. Etapa națională va avea loc în luna iunie.