Săptămâna trecută, consilierii locali călărășeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Reabilitare și modernizare strada Grivița, municipiul Călărași, județul Călărași”. Potrivit acestor indicatori, valoarea investiției este de 9.426.773,54 de lei, fără TVA, din care C+M este de 8.664.284,65 de lei, fără TVA.

Pe strada Grivița, ce are o lungime de 2.534 de metri liniari, se propune modernizarea atât a carosabilului, cât și a trotuarelor, a spațiilor verzi, a rețelei de iluminare stradală, cât și trecerea în subteran a tuturor rețelelor aeriene.

Pentru partea carosabilă s-au prevăzut lucrări de înlocuire a întregului sistem rutier pentru a satisface nevoile traficului de perspectivă pentru o perioadă de 15 ani.

Sistemul rutier ales este: strat de uzură: SMA 16 rul 50/70 – 4 centimetri grosime (calitate superioară față de betonul asfaltic normal BA16); strat de legătură: EB 20 leg 50/70 – 6 centimetri grosime; strat de fundație superior: piatră spartă – 20 centimetri grosime; strat de fundație inferior: balast – 15 centimetri grosime; strat de formă: material pietros recuperat – 15 centimetri grosime.

Partea carosabilă va fi compusă, pe zonele unde distanța dintre limitele de proprietate permite, din două benzi de circulație a 3 metri lățime și o parcare în lungul străzii de 2,50 de metri, creându-se astfel un număr de 205 locuri de parcare.

Pe tronsonul cuprins între strada Dorobanți și bulevardul Cuza Vodă, partea carosabilă va fi compusă din trei benzi de circulație a 3 metri lățime fiecare.

Pentru a spori siguranța circulației, în intersecția cu strada Eroilor, s-au prevăzut semafoare.

Principalii indicatori tehnici atinși prin execuția investiției sunt următorii: lungime stradă modernizată: 2.534 de metri liniari; lățime parte carosabilă: 6 – 9 metri; suprafață sistem rutier flexibil 26.781 de metri pătraţi; indicatoare de circulație: 201 bucăţi; marcaje – 5,74 de kilometri; trotuare – 13.255 de metri pătraţi; spații verzi – 774 de metri pătraţi; aducere la cotă cămine – 489 de bucăţi; aducere la cotă guri de scurgere – 65 de bucăţi;
guri de scurgere noi – 21 de bucăţi; benzi rezonatoare – 16 baterii; semafoare – trei ramuri; praguri treceri de pietoni – 16 bucăţi.

Următorul pas este pregătirea documentației de atribuire în vederea procedurilor de licitație.