InfoCons a lansat în data de 20 August 2020 Programul Național pentru Protecția Consumatorilor de Cultură, program care are drept scop susținerea și promovarea tuturor artiștilor români, indiferent de formă de exprimare.

Creșterea gradului de educare și informare a cetățeanului consumator cu privire la operele de artă realizate de către artiștii români prin conștientizarea acestora în ceea ce privește drepturile și obligațiile consumatorilor în momentul achiziționării operelor de artă cât și protejarea artiștilor plastici din punctul de vedere al legislației naționale și europene din domeniul artei, toate acestea formând valorile culturale naționale.

Prin intermediul Programului Național pentru Protecția Consumatorilor de Cultură, InfoCons își propune recunoașterea artiștilor români cât și a autenticității operelor acestora, acest program având și conotație de combatere a contrafacerii operelor de artă.

În cadrul Programului vor fi sprijiniți artiștii români în vederea accesării pe diferite piețe terțe atât cele de la nivelul Uniunii Europene cât și din afara acesteia, din perspectiva protecției consumatorilor. Lucrările artiștilor plastici trebuie promovate atât la nivel național, cât și internațional pentru recunoașterea muncii lor.

InfoCons în cadrul acestui Program va acorda sprijin prin consilierea și informarea în ceea ce privește participarea artiștilor plastici la diferitele evenimente la nivel internațional din perspectiva problematicii protecției consumatorilor, locații unde ajung lucrările acestora.

Un demers semnificativ realizat în cadrul Programului Național pentru Protecția Consumatorilor de Cultură a fost implementarea „Campaniei o9atitudine pentru cultură! 100 ani de România!”, campanie de promovare a artiștilor plastici români care au realizat tablouri cu imagini din Primul Război Mondial. Imaginile cu tablourile acestora au fost promovate la nivel național în cadrul instituțiilor publice.