Elevii de gimnaziu, din judeţul Călăraşi, vor avea, din anul şcolar următor, încă o materie obligatorie. Este vorba despre informatică.
Potrivit noilor programe pentru informatică anunţate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în clasa a V-a se vor studia sisteme de calcul, în clasa a VI-a algoritmi şi animaţii grafice, în clasa a VII-a limbaje de programare, iar în clasa a VIII-a elevii vor fi învăţaţi de către cadrele didactice cum să creeze pagini web.
De la toamnă, elevii din clasa a V-a vor începe să studieze informatica, urmând să se ocupe de sisteme de calcul. Şi elevii din celelalte clase de gimnaziu vor avea informatica în programa din anul şcolar care vine.
Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat noile programe pentru informatică, materie care ar urma să devină obligatorie pentru clasele V – VIII. Aceasta prevede sisteme de calcul la clasa a V-a, algoritmi şi animaţii grafice în clasa a VI-a, noţiuni de bază ale limbajelor de programare pentru elevii de clasa a VII-a, iar în clasa a VIII-a elevii vor învăţa cum să creeze pagini web.
Informatica va fi predată de către profesorii care se ocupau de pregătire tehnologică şi trec acum prin reconversie profesională. În prezent, informatica se predă doar la clasele cu profil.

foto: http://m.libertatea.ro