Consiliul Județean (CJ) Călărași a publicat pe site-ul său o serie de informații utile pentru persoanele care interacționează cu această instituție. Aceștia vor trebui să afișeze pe site și la avizierul de la intrare măsurile comunicate de Ministerul Sănătății pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus.

La intrarea în insituție va fi amenajat un spațiu care să conțină dezinfectat de mâini pentru toate persoanele care intră. Persoanele care prezintă simptome vizibile de infecție respiratorie (tuse, strănut) vor trebui să poarte mască de protecție.

Fiecare birou va trebui să aibă materiale igienico-sanitare pentru dezinfecția mâinilor și a suprafețelor (clanțele ușilor, birouri, tastaturi etc.).

CJ Călăraşi reamintește măsurile emise de către Ministerul Sănătății. Spălaţi-vă mâinile de multe ori. Evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute. Nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile. Acoperiţi-vă gura şi nasul daca strănutaţi sau tuşiţi. Nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul; Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool; Utilizaţi masca de protecţie doar în cazul în care suspectaţi că sunteţi bolnav sau în cazul în care acordaţi asistenţă persoanelor bolnave. Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase. Sunaţi la 112 dacă aveţi febră, tuşiţi sau v-aţi întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puţin 14 zile. Animalele de companie nu transmit coronavirus.