Institutul Național de Administrație (INA), aflat în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a lansat, în data de 27 august 2020, Oferta Programelor de Perfecționare Profesională online (PPP online), accesibile gratuit pentru personalul din administrația publică centrală și locală.

Până în prezent, în urma înscrierilor individuale din partea solicitanților, dintre cele 22 de programe din ofertă au fost completate locurile la 21 de programe, pentru toate perioadele, până la sfârșitul anului, înscrierile fiind, astfel, blocate pentru aceste programe. Momentan, mai sunt locuri disponibile la un singur program, iar înscrierile se apropie de final. În momentul de față, în total, s-au înscris 1.361 de participanți, din administrația publică centrală și locala, care vor beneficia de aceste programe.

INA a introdus standarde de calitate pentru organizarea și desfășurarea PPP online, fiind abordate și reglementate aspecte legate de accesul participanților la webinarii, publicarea resurselor de învățare, pregătirea, îndrumarea și evaluarea aplicațiilor practice și susținerea testului de evaluare a cunoștințelor.

Finalizarea programelor se va realiza prin certificate digitale de atestare a competențelor, în condițiile legii.

Informații referitoare la ofertă, tematică, formatori, precum și la modalitatea de înscriere sunt disponibile la adresa: https://training.ina.gov.ro/.