Inspectoratul Școlar Județean Călărași încurajează absolvenții clasei a XII-a
“Oprește trecerea! Știu că unde nu e moarte, nu e nici iubire-și totuși,Te rog: Oprește, Doamne, ceasornicul cu care ne măsori destrămarea.” (Lucian Blaga) Dragi elevi, astăzi mi-aș dori să dau timpul înapoi. Doar o secundă. Să vă pot îmbrățișă pe fiecare dintre voi și să rememorăm împreună crâmpeie plăcute din viața voastră de elevi, din viața noastră de profesori.
Astăzi se încheie o etapă importantă pentru voi. Astăzi este un moment de sfârșit,dar și un nou început. Astăzi spuneți adio momentelor frumoase care v-au marcat adolescența, dar tot astăzi pășiți în viitor cu încredere, conștienți că drumul este lung și anevoios.
Prima notă de doi, prima ceartă cu colega de bancă, prima iubire sau prima decepție, primul tremur la intrarea în clasă a unui profesor exigent, dar și nerăbdarea reîntâlnirii cu un profesor drag, toate acestea ASTĂZI ….AU FOST.
Amintiri frumoase, emoții puternice, legături sufletești care vor dăinui în timp.
Vă mulțumesc tuturor pentru că ați continuat drumul cunoașterii și în această perioadă în care izolarea de prieteni, colegi și profesori a fost lupta fiecăruia cu acest virus. Vă doresc să fiți buni, drepți și blânzi, să treceți peste dificultăți cu fruntea sus și cu încredere în voi înșivă.
Să rămâneți mereu aceiași oameni frumoși pentru care ORICE ESTE POSIBIL.
Viitorul începe acum! Fiți încrezători!
Inspector Școlar General,
prof. Camelia Croitoru
1 comentariu până acum
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Scrisoare deschisă adresată Inspectorului Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Călărași
Doamnă Inspector Școlar General, sunt perfect conştientă că elevii români, ca şi întreaga societate, au trecut printr-o perioadă dificilă din cauza pandemiei de SARS-CoV-2 (Covid 19).
Din aceeaşi cauză, nu s-au putut desfăşura etapele judeţene ale Olimpiadelor şcolare. Drept urmare, în calitatea mea de sponsor al excelenţei în educaţia călărăşeană, nu am putut acorda şi anul acesta premii pentru elevii de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” şi de la Şcoala “Nicolae Titulescu” din Călăraşi care s-ar fi calificat la etapa naţională a Olimpiadelor de matematică, fizică, chimie şi biologie, aşa cum am făcut-o an de an, începând cu 2015.
În acest context, “mesajul de încurajare” pe care dumneavoastră, prin intermediul presei călărăşene (https://observatorcl.info/inspectoratul-scolar-judetean-calarasi-incurajeaza-absolventii-clasei-a-xii-a/), l-aţi adresat absolvenţilor de liceu ai promoţiei 2020 m-a dezamăgit şi, mai mult decât atât, m-a intrigat.
Trebuie să vă mărturisesc că eu, ca elevă, nu am îndeplinit caracteristicile elevului „portretizat” de dumneavoastră în mesajul respectiv!
Nu am trăit impactul “primei note de doi” pentru simplul motiv că nu am avut niciodată astfel de note şi ar fi fost de neconceput să le am. Nu m-am “certat cu colega de bancă” pentru că am preferat să construiesc relaţiile cu colegii mei şi nu să le distrug prin certuri banale. Nu am “tremurat la intrarea în clasă a unui profesor exigent” pentru că mi-am pregătit temele cu rigurozitate şi consecvenţă iar emoţiile mele în faţa profesorilor au rămas în limitele normale, specifice vârstei şi împrejurărilor.
Dumneavoastră împărţiţi profesorii în două categorii: profesori exigenţi, respectiv profesori “dragi”, inducând mesajul subliminal că profesorii exigenţi nu sunt agreaţi de elevi. În ceea ce mă priveşte, exact acei profesori exigenţi şi corecţi au contribuit în foarte mare măsură la formarea mea profesională şi m-au ajutat să devin ceea ce sunt astăzi și pentru aceasta, le mulţumesc încă o dată, din suflet!
Mesajul pe care dumneavoastra l-ați promovat ne pune practic pe poziţii diametral opuse: în timp ce eu şi celălalt sponsor al excelenţei din educaţia călărăşeană, Prof. Univ. Dr. Anthony Kline de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, fostul meu mentor şi actual coleg, am investit în susţinerea excelenţei în învăţare a elevilor, dumneavoastră ne zădărniciţi, parţial, eforturile deoarece încurajaţi mediocritatea, punând accent pe unele aspecte nereprezentative, negative şi demobilizatoare din viaţa unui număr restrâns de elevi.
În timp ce noi promovăm gândirea pozitivă, dumneavoastră descurajați tinerii studioşi care au un viitor strălucit înainte și nu impulsionați tânăra generație să își consolideze pregătirea profesională, conduită necesară pentru a propulsa societatea după această perioadă grea determinată de pandemie.
Considerând, totuşi, că expresiile inadecvate prezente în mesajul dumneavoastră sunt doar nişte figuri de stil, alese într-un mod nefericit şi că ele nu reprezintă atitudinea dumneavostră de fond, vă invit să vă alăturaţi eforturilor noastre de a promova îndeosebi calitatea în învăţământul călărăşean, atitudine la care vă obligă şi înalta funcţie pe care o ocupaţi.
De aceea, vă rog să aveţi amabilitatea ca, împreună cu conducerile celor două instituţii de învăţământ pe care le sponsorizez, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” şi Şcoala “Nicolae Titulescu” din Călăraşi, să ne înaintaţi cât mai curând nişte propuneri de criterii pe baza cărora am putea premia câţiva elevi merituoşi din instituţiile respective, mai ales că, din câte cunoaştem, suntem singurii sponsori ai învăţământului călărăşean!
Vă dorim dumneavoastră, cadrelor didactice şi elevilor multă sănătate, putere de muncă şi o vară frumoasă!
Cu stimă,
Prof. univ. dr. Corina Oana Bondi (fostă Petre)
University of Pittsburgh Medical Center, SUA
Cetăţean de Onoare al Municipiului Călăraşi