În perioada 19 – 23 martie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat verificări în mai multe domenii şi obiective de activitate, printre care se numără şi următoarele: agricultură, comerţ, transporturi, brutării, învăţământ, restaurante, confecţii textile, cadastru şi mobilă. În urma controalelor, inspectorii ITM Călăraşi au aplicat unui singur angajator o amendă în valoare de 1.500 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Călăraşi, inspectorii de din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 28 de angajatori. Dintre aceştia, unul a fost sancţionat, aplicându-se o amendă în valoare de 1.500 de lei. De asemenea, au fost dispuse 27 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călăraşi au efectuat 23 de acţiuni de control, 20 de angajatori fiind  sancţionaţi. Totodată, au fost aplicate 48 de avertismente, dar şi 48 de de măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru  remedierea deficienţelor.