În perioada 16 – 20 ianuarie 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: comerţ, confecţii, materiale de construcţii, agricultură, transporturi, restaurante şi baruri.
În domeniul relaţiilor de muncă, au fost verificaţi 42 de angajatori, doi dintre aceştia fiind sancţionaţi. Inspectorii ITM Călăraşi au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 de lei. De asemenea, au fost dispuse 40 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
În ceea ce priveşte domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii din cadrul acestui compartiment au desfăşurat 28 de acţiuni de control, în urma cărora 25 de angajatori au fost sancţionaţi şi s-au dat 41 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor s-au dispus 41 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
La nivel naţional, Inspecţia Muncii a efectuat, în aceeaşi perioadă, controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 813.400 de lei, fiind depistate 41 de persoane care lucrau la negru. În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au dat amenzi în valoare de 483.400 de lei, din care 300.000 de lei pentru muncă la negru şi au fost desfăşurate 1.797 de acţiuni de control. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 330.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale 73 de evenimente, care, în urma cercetărilor efectuate de inspectori, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost efectuate 1.571 de controale în domeniu.