În perioada 6 – 10 iulie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: comerţ cu amănuntul, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, fabricarea articolelor de material plastic, construcţii, închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare, fabricarea pâinii, şcoli de conducere (pilotaj), lucrări de instalaţii sanitare, fabricarea mobilei, transport, alte domenii de activitate. De asemenea, în zilele de 11 şi 12 iulie 2020, inspectorii ITM Călăraşi, în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat controale în vederea limitării răspândirii infecţiei cu SARS-COV-2 (COVID-19).

Astfel, inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 40 de angajatori, şase au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 140.000 de lei. Au fost dispuse 39 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

De altfel, inspectorii Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 26 de controale, 24 de angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate  36 de avertismente şi s-au aplicat amenzi în valoare de 7.000 de lei. Pentru remedierea deficienţelor, s-au aplicat 38 de măsuri cu termene precise de rezolvare.