În perioada 19 – 23 octombrie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) al judeţului Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: agricultură, comerţ, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, brutării, activităţi  ale centrelor de fitness, fabricarea mobilei, fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi produselor de patiserie, activităţi de testări şi analize tehnice, fabricarea produselor de uz gospodăresc şi sanitar din hârtie sau carton, alte domenii de activitate.

Astfel, inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 28 de angajatori, unul a fost sancţionat şi s-au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 40 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

De asemenea, inspectorii Compartimentului Securitate şi Sănătate în muncă au efectuat 19 controale, 16 angajatori au fost sancţionaţi, şi au fost aplicate 21 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor, s-au aplicat 21 de mãsuri cu termene precise de rezolvare.

De altfel, în zilele de 24 şi 25 octombrie, ITM a efectuat controale în vederea respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 şi a actelor normative în vigoare pentru aplicarea acesteia, şi pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi pentru asigurarea unui mediu sigur pentru sănătatea lucrătorilor. Aceste controale vor continua.