În perioada 18 – 22 mai 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: construcţii, transporturi, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice, comerţ cu amănuntul al mobilei, activităţi ale cluburilor sportive, depozitări, lucrări foraj şi sondaj pentru construcţii, lucrări de construcţii al proiectelor utilitare pentru fluide, tăierea şi rindeluirea lemnului, alte domenii de activitate.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă al ITM Călărași au verificat 27 de angajatori, trei au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 41.500 de lei, din care 40.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 11 măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 30 de controale, 27 de angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 67 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor, s-au aplicat 67 de măsuri cu termene precise de rezolvare.