În perioada 31 august – 4 septembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) al judeţului Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: confecţii textile, comerţ, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, restaurante şi baruri, lucrări de instalaţii sanitare, alte domenii de activitate.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 13 angajatori, unul a fost sancţionat şi s-au aplicat amenzi în valoare de 3.000 de lei. Au fost dispuse zece măsuri cu termene precise de rezolvare.

De asemenea, inspectorii Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 15 controale, 12 angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 15 avertismente. Pentru remedierea deficienţelor, s-au aplicat 21 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

De altfel, duminică, 6 septembrie, inspectorii ITM Călăraşi, împreună cu Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, au efectuat controale în domeniul alimentaţiei publice (terase, baruri, restaurante), în vederea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.