Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) adaptează formatul tradițional al Competiției celor mai bune practici din administrația publică, în contextul actual determinat de pandemia COVID-19.

Astfel, cea de-a XIII-a ediție a Competiției va consta în realizarea unui Ghid de bune practici care va cuprinde măsurile inovative și eficiente care au fost adoptate de către instituțiile și autoritățile publice pentru a răspunde situației de criză generate de pandemie, ca de exemplu: sprijin pentru cetățeni, grupuri vulnerabile, prevenție etc.

Instituțiile și autoritățile publice pot transmite, până la sfârșitul lunii august, descrierile succinte ale modului în care au răspuns, prin măsuri inovative și eficiente, nevoilor comunității.

ANFP doreşte, în acest sens, ca eforturile administrației publice să fie cunoscute și apreciate ca modele de răspuns la acele situații de criză care afectează societatea în ansamblul ei. Agenția Națională a Funcționarilor Publici invită, astfel, toate autoritățile și instituțiile publice care au implementat măsuri susținute de răspuns la această situație fără precedent, să se alăture demersului ANFP de identificare a acestor inițiative și să transmită până sfârșitul lunii august, pe adresa comunicare@anfp.gov.ro, o succintă descriere a acestora, urmând ca, ulterior, să fie detaliate pe o structură standard, în vederea includerii în Ghid.

„După cum ştiţi, în acest an, vom da o altă formă competiției celor mai bune practici din administrația publică. Contextul actualei pandemii ne determină ca, în atingerea scopului acestei competiții, să evidențiem eforturile administrației publice în situația de criză care afectează societatea în această perioadă. Așadar, prelungim, până la sfârșitul lunii august, invitaţia adresată instituțiilor și autorităților publice de a ne transmite succinte descrieri ale modului în care au răspuns, prin măsuri inovative și eficiente, nevoilor comunității”, au transmis reprezentanţii Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.