În contextul continuării campaniei de vaccinare etapa I, vaccinarea personalului medical și a demarării etapei a II-a de vaccinare, a populației peste 65 de ani, bolnavilor cronici, personalului esențial din economie cât și a personalului, beneficiarilor din centrele de îngrijire, la sediul Instituției Prefectului – Judeţul Călăraşi a avut loc, în data de 12 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru la care au fost prezenți: dr. Camelia Truică, medic primar epidemiolog în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Călărași; dr. Spiridon Dumitrescu, medic primar pneumolog şi manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași; dr. Doina Olteanu, medic primar – medicină de familie şi preşedintele Colegiului Medicilor Călărași; dr. Georgeta Marinescu, de la Colegiul Medicilor Stomatologi Călărași; asistent medical principal Marcela Ene, reprezentant al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali Călărași.
Întâlnirea a fost prezidată de prefectul județului Călărași, Marian Stoica și subprefectul Ion Stan.
Problemele dezbătute au avut ca subiect principal analiza modului de desfășurare a campaniei de vaccinare, etapa I, problemele apărute în procesul de înregistrare pe platforma de programare vaccinare, stadiul la zi al vaccinării precum și modalitățile de programare pentru vaccinare etapa a II-a inclusiv posibilitățile de deplasare ale beneficiarilor din localitățile arondate centrelor de vaccinare.
Cu această ocazie, reprezentanţii Prefecturii Călăraşi au precizat modalitățile de programare începând cu data de 15 ianuarie 2021, data de începere a etapei a II-a de vaccinare:
programare personală pe site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ prin crearea unui cont personal; programare prin medicul de familie la care este înscris beneficiarul; programare prin intermediul call-center-ului (telefonic) care se va deschide la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călărași. Numerele de telefon pentru programare vor fi făcute publice în timp util.