Jandarmeria a intervenit în forţă, vineri seara, la mitingul din Piaţa Victoriei. Peste 100.000 de persoane au participat la protestul Diasporei. Lucrurile au degenerat după ce mai mulţi agitatori şi-au făcut apariţia şi au aruncat în jandarmi cu sticle de apă.

În jurul orei 20:00, Jandarmeria a postat următorul mesaj: „În Piața Victoriei și-au făcut apariția persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente și galerii ale unor echipe de fotbal. Rugăm protestatarii de bună credință să se delimiteze de aceste grupuri și să nu sprijine în niciun fel acțiunile lor violente! De asemenea, îi rugăm pe oamenii care protestează pașnic să nu intre în conflict cu aceste persoane! Repetăm apelul nostru la calm și recomandăm femeilor și persoanelor însoțite de copii să se retragă din zona în care au loc violențe!”.

Deşi Piaţa Victoriei era plină de protestatari paşnici, femei, copii şi oameni în vârstă, jandarmii au folosit gaze. Nu au intervenit să extragă agitatorii din mulţime, ci au dat cu gaz şi în oamenii care protestau paşnic. În jurul orei 23:00, Jandarmeria a evacuat mulţimea din Piaţa Victoriei. S-a tras cu gaz de pe acoperişul clădirilor din zonă. Oamenii au fugit şi s-au retras pe bulevardele din jur. Agitatorii au incendiat pubelele, pungi de gunoi şi au aruncat cu borduri în jandarmi. În scurt timp au adus cutii cu sticle  pe care le-au aruncat în direcţia scutierilor. Deşi oamenii s-au delimitat de persoanele violente, acestea nu au fost scoase din mulţime. Scutierii au lovit şi oameni nevinovaţi. Mulţi au suferit din cauza gazului aruncat în mulţime. În total, 452 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care şi 24 de jandarmi. În urma unei altercaţii, arma unei jandarmeriţe a fost furată, aceasta nefiind găsită până în momentul de faţă. Ordinul de intervenţie în forţă a fost dat de prefectul Capitalei. Oamenii au revenit în Piaţa Victoriei şi în următoarele zile, însă nu au mai fost înregistrate violenţe. Agitatorii nu şi-au mai făcut apariţia decât în număr foarte mic, moment în care au fost ridicaţi din mulţime de Jandarmerie. Procurorii militari fac un apel la persoanele care au fost rănite la protestul de vineri din Piaţa Victoriei, în urma intervenţiei jandarmilor, să se prezinte, luni şi marţi, la sediul Parchetului Militar Bucureşti.

„Procurorii militari îi invită pe toţi care au participat la protestul Diasporei de vineri şi au fost răniţi sau pot furniza informaţii importante să se prezinte la Parchetul Militar Bucureşti, luni şi marţi, pe strada George Georgescu 2, sector 4”, se arată într-un comunicat al Parchetului Militar.

În legătură cu evenimentele de la Bucureşti, Daniel Ştefan Drăgulin, preşedintele PNL Călăraşi a precizat următoarele:    

„Este regretabil și condamnabil modul în care, în seara zilei de vineri, 10 august, in Piața Victoriei, s-a acționat violent atât din partea Jandarmeriei romane, cât și din partea grupurilor de huligani.

O armă nobilă așa cum este Jandarmeria nu trebuie folosită în jocuri politice! Libertatea de expresie e un drept pe care l-am câștigat prin luptă și ea nu poate fi suprimată de niciun Guvern vremelnic.

Condamn violența de vineri seara, călărășenii care au manifestat pașnic fiind răniți în incidentele din Piața Victoriei. Este corect ca o manifestare pașnică sa fie tratata cu atâta violență? Rușine tuturor celor care au făcut posibil acest lucru!”.