Două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de Intervenţie Budeşti şi un echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au acţionat timp de aproximativ trei ore şi 30 de minute pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit în comuna Şoldanu. Pompierii militari au intervenit eficient și au stins incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric.

 

În data de 23 mai 2020, ora 04:51, două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Gărzii de intrervenţie Budeşti şi un echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitate să acţioneze în localitatea Şoldanu, pe strada Freziei, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără și cu fum dens la nivelul întregii case, existând risc de extindere a arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore şi 30 de minute, lichidând incendiul în limitele găsite.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul instalaţiei electrice îmbătrânite a locuinţei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

La locul incendiului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă, din fericire, nu a fost nevoie de intervenţie.