Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au acţionat luni cu o autospecială de stingere, timp 25 de minute, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe raza localităţii Săruleşti. Potrivit primelor cercetări efectuate de către efectivele ISU Călăraşi la faţa locului, este posibil ca incendiul să fi fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.

 

În data de 9 martie 2020, ora 11:43, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Săruleşti, pe Drumul Judeţean 201B, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și resturi menajere pe un teren viran, proprietate aparținând domeniului public al localității.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul de vegetație uscată, cauciucuri şi resturi menajere se manifesta cu flacără şi cu fum dens, existând risc de extindere a arderii din cauza vântului puternic.

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.

În urma incendiului nu s-au înregistrat pagube materiale.

Igienizarea de primăvară poate constitui un real pericol de incendiu, care se poate solda cu pagube materiale însemnate.