În data de 9 iunie 2020, ora 18:45, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Dor Mărunt, în apropierea Autostrăzii Soarelui (A2), pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată şi resturi menajere, pe un teren viran proprietate aparținând domeniului public al localității.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul de vegetație uscată se manifesta cu flacără şi cu fum dens pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, existând risc de extindere a flăcărilor din cauza vântului.

Pompierii militari din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.

În urma incendiului, de această dată, nu s-au înregistrat pagube materiale.

Trebuie, de asemenea, menţionat că fumul degajat de arderea vegetaţiei nu a periclitat circulaţia pe Autostrada Soarelui, pe respectivul tronson de drum.

Igienizarea de primăvară poate constitui un real pericol de incendiu, care se poate solda cu pagube materiale însemnate.