În data de 6 august 2020, în jurul orei 12:00, trei echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii, în cartierul Măgureni, în zona fostei rampe de gunoi a oraşului, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren aparținând domeniului public al localității.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul de vegetație uscată se manifesta cu flacără şi cu fum dens pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, existând risc de extindere a arderii.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 20 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.

În urma incendiului, de această dată, nu s-au înregistrat pagube materiale.