Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a acţionat timp de aproximativ 55 de minute pentru lichidarea incendiului

Pompierii militari au intervenit eficient și au stins incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 lei

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte în scopul igienizării şi l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt

În data de 13.05.2020, ora 08.58, un echipaj profesionist de stingere din cadrul Detaşamnetului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să acţioneze în localitatea Grădiştea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietate individuală (magazie de lemn cu mai multe materiale depozitate în interior).
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără și cu fum dens la nivelul magaziei din lemn, existând riscul de extindere a arderii la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 55 de minute, lichidând incendiul în limitele găsite.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte în scopul igienizării şi l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt..
În urma incendiului a ars o magazie din lemn, mai multe bunuri materiale depozitate în aceasta, fiind înregistrate pagube în valoare de aproximativ 1000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.
La locul incendiului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă din fericire, nu a fost nevoie de intervenţie.