Ion Negoiţă se află la al treilea mandat de primar al comunei Ulmu, timp în care a reuşit să implementeze mai multe proiecte ambiţioase ce au avut rolul de a dezvolta această localitate. Astfel, printre aceste proiecte se numără şi realizarea Variantei satului Ulmu, un obiectiv ce exista de mult timp în planurile edilului-şef Negoiţă şi pe care acum a reuşit să-l ducă la îndeplinire.

 

Timp de mai bine de opt ani, primarul comunei Ulmu, Ion Negoiţă, a făcut toate demersurile pentru a-şi transforma promisiunile în fapte. Acesta a derulat mai multe proiecte care au dus la dezvoltarea localităţii şi care au venit în sprijinul cetăţenilor. Astfel, anul acesta, edilul-şef a reuşit să îndeplinească un vis mai vechi, şi anume realizarea Variantei satului Ulmu, un obiectiv mult aşteptat de către toţi cetăţenii din această localitate. Cu ajutorul realizării Variantei, va fi deviată circulaţia maşinilor mari, cu masa de peste 3,5 tone, care treceau pe drumul judeţean din interiorul comunei. Sătenii din Ulmu, care locuiesc pe Strada Principală, s-au plâns în nenumărate rânduri de faptul că pereţii locuinţelor lor au suferit crăpături din cauza trepidaţiilor provocate de maşinile mari care treceau pe şoseaua principală. Acum, aceştia au răsuflat liniştiţi când au observat că se lucrează intens la Varianta satului şi în felul acesta locuinţele lor nu mai sunt “zguduite” de autovehiculele de mare tonaj. Potrivit primarului Ion Negoiţă, realizarea Variantei satului Ulmu este inclusă într-un proiect, cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în care se vor asfalta şi 4 kilometri de drum în satele Ulmu şi Făurei.

“Varianta satului Ulmu a fost întotdeauna o prioritate pentru mine. În ciuda tuturor demersurile, mă bucur că am reuşit să realizăm în sfârşit această Variantă, un obiectiv aşteptat de către cetăţeni. După un an de la câştigarea proiectului, a fost finalizată licitaţia şi astfel la 1 august am început procedura efectivă de lucru. Proiectul este finanţat prin PNDL, iar valoarea sa este de 57 de miliarde de lei vechi, TVA inclus, dintre care 54 de miliarde de lei vechi, bani proveniţi de la Ministerul Dezvoltării, iar 3 miliarde reprezentâmd cofinanţarea din bugetul local şi de la Consiliul Judeţean Călăraşi. În cadrul acestui proiect se vor asfalta 5,6 kilometri de străzi în satele Ulmu şi Făurei, 1,6 kilometri reprezentând Varianta satului Ulmu. Prin realizarea Variantei satului,  vom reuşi să deviem circulaţia celor care au maşini mari, de peste 3,5 tone. Am purtat o discuţie cu cei de la Drumuri Judeţene pentru ca cei care au autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone să nu mai aibă acces pe şoşeaua principală din sat. Lucrările au început pe 1 august, iar constructorul, dirigintele de şantier şi proiectantul ne-au spus cu certitudine că la 1 noiembrie va avea loc recepţia finală. În momentul de faţă, se lucrează intens şi am toată încrederea că dirigintele de şantier, dar şi firma care a câştigat licitaţia că vor face treabă de calitate pentru ca cetăţenii să fie mulţumiţi. Paralele cu aceasta, în ceea ce priveşte PNDL 2, suntem prinşi în ordinul de ministru cu Şcoala Gimnazială Ulmu, cu 5,3 miliarde de lei vechi pentru amenajarea unor grupuri sanitare în interiorul şcolii. Tot în acelaşi program mai avem 6 kilometri de asfaltare de drumuri în toate cele trei sate, ne-a declarat primarul comunei Ulmu, Ion Negoiţă.