Ion Negoiţă se află la conducerea administraţiei locale din Ulmu de aproape opt ani de zile şi este hotărât să candideze la alegerile locale din iunie, pentru a câştiga şi al treilea mandat de primar al acestei comune. Edilul-şef îşi doreşte să ocupe fotoliul de primar şi pentru următorii patru ani pentru că vrea să ducă la capăt toate proiectele pe care le are în derulare. Mai mult decât atât, având în vedere că această comună se află la marginea lacului Mostiştea, primarul Ion Negoiţă şi-a propus să atragă investitori, în speranţa că aceştia îşi doresc să dezvolte o afacere în zonă.  

Reporter: Vă apropiaţi de finalul celui de-al doilea mandat. Sunteţi hotărât să candidaţi la alegerile locale din acest an?

Ion Negoiţă: Sunt hotărât să candidez şi să câştig cel de-al treilea mandat sub sigla PNL. Mă voi lupta” mai mult ca niciodată la alegerile locale. Vreau să-mi duc până la capăt toate proiectele de viitor şi să arăt oamenilor că nu i-am dezamăgit în cei aproape opt ani de zile, timp în care am ocupat fotoliul de primar. Nu îmi este teamă de contracandidat. Mai mult decât atât, îmi este silă de vorbele care au început deja să vehiculeze prin comună. Unii nu ştiu altceva decât să facă doar o campanie în care să arate cu degetul şi să pună că ală e hoţ”, astea-s campaniile la noi. Chiar dacă nu reuşesc să câştig cu 90%, şi cu 62%, tot este bine. Ştiu clar ce am făcut pentru oameni. Când am venit la Ulmu, nu era un metru de piatră pe stradă. Acum în comună există 80 de kilometri de drum, care sunt pietruiţi. Au mai intrat trei tineri pe lista de consilieri. Spun cu sinceritate că nu mai vreau să deţin funcţia de primar după trei mandate. Vreau ca aceşti tineri să fie o echipă, iar după aceea îi voi sprijini pentru a administra această comună aşa cum trebuie.  

R: Care sunt proiectele pe care intenţionaţi să le demaraţi în acest an?

Ion Negoiţă: Ne-am propus să realizăm o bază sportivă în incinta Şcolii Gimnaziale Ulmu, să facem un teren sintetic, pentru că terenul de sport al acestei instituţii de învăţământ este destul de degradat. Am mers săptămâna trecută la Consiliul Judeţean şi avem posibilitatea de accesare a unui proiect, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) privind realizarea de grupuri sanitare în interiorul şcolii. Am depus şi noi documentaţia pentru obţinerea autorizaţiilor sanitare şi sperăm să ne apucăm cât mai repede de treabă pentru ca elevii să nu mai fie nevoiţi să meargă la grupurile sanitare ce se află în curtea şcolii. Vom mai realiza şi 3 kilometri de alei pietonale în satele Ulmu şi Zimbru, iar într-o lună de zile vom începe lucrările. Dorim să reabilităm Căminul Cultural Ulmu în întregime. Anul trecut, am reabilitat doar sala mică a căminului. Au fost amenajate toalete interioare, iar bucătăria a fost dotată cu aragaz, mobilier şi veselă nouă. În funcţie de bugetul care ne mai rămâne, vrem să demarăm încă un proiect privind asfaltarea străzilor. Acum, în bugetul din acest an, am prins reabilitarea clădirii unde a funcţionat şcoala din Zimbru şi vom face acolo un spaţiu în care oamenii pot organiza evenimente. Vreau în Zimbru să mai amenajez şi un teren de sport şi să punem gazon. De altfel, noi, fiind aproape de Dunăre, prin lacul Mostiştea, suntem incluşi în Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM), ceea ce ne oferă posibilitarea realizării, printr-un proiect, a unui drum sau un popas de pescari.  

R: Dacă ar fi să întocmiţi un raport al primarului, care sunt realizările dumneavoatră în cei opt ani de zile de când sunteţi la conducerea Primăriei Ulmu?

Ion Negoiţă: În cele două mandate, pot să spun punct cu punct tot ceea ce am realizat pentru aceast comună. Am reuşit să extindem şi să modernizăm sistemul de iluminat public, punct de aprindere automat în toate cele trei sate şi am schimbat 80% din lămpi pe leduri, cu ajutorul cărora am făcut şi o economie de energie. Am pietruit străzile din Făurei, Ulmu şi Zimbru, în jur de 80 de kilometri. Nu mai avem drumuri de pământ în comună, aşa cum existau acum opt ani de zile. Totodată, am mai realizat şi 2,8 kilometri de asfalt în interiorul comunei. Aş vrea să punctez şi faptul că, la rugăminţile mele, nu cu bani din bugetul local, am stat pe capul preşedintelui Răducu Filipescu şi s-a turnat covor de asfalt pe şoseaua Dorobanţu – Ulmu – Plevna. Am alimentat cu apă satul Zimbru şi am extins reţeaua de apă în satele Făurei şi Ulmu, în jur de 6 kilometri. Cine a dorit să se racordeze la reţeaua de apă s-a racordat fără probleme. Din cauza faptului că alimentarea cu apă la Ulmu în perioada de secetă a avut ceva probleme, iar pompele de apă n-au făcut faţă, am achiziţionat un bazin de 50.000 de litri, am luat şi pompe noi pentru a avea în total o capacitate de înmagazinare de 150 de metri cubi de apă pentru Ulmu. Până acum avem exact 14 hectare de pădure, care, din punctul meu de vedere, arată foarte bine faţă de alte comune care au fost prinse în programul România Prinde Rădăcini”. Mai mult decât atât, anul trecut am reuşit să plantăm 25.000 de puieţi de salcâm în cadrul campaniei naţionale “Plantăm fapte bune în România, printr-o acţiune la care au participat peste 700 de voluntari.  

R: Majoritatea populaţiei trăieşte din munca pământului, iar restul din alocațiile copiilor și ajutoarele sociale. Lipsa locurilor de muncă persistă şi în această comună?

Ion Negoiţă: În afară de piscicultură şi agricultură, nu există alte domenii de activitate la noi în comună. Dacă aveam platforme industriale sau diferite obiective economice, era altceva. Este foarte greu din acest punct de vedere. O altă problemă ar fi şi lipsa oamenilor calificaţi. De exemplu, la Centrul de Plasament Floare de Colţ” din Ulmu  s-a scos de trei ori la concurs postul de asistent medical. A venit o persoană de la Vişini, însă, din cauza faptului că era nevoită să facă naveta pentru a ajunge la serviciu, a renunţat. Sunt patru posturi vacante la centrul de plasament, printre care se numără asistent social, psiholog şi asistent medical, dar nu le poate ocupa nimeni pentru că nu avem personal calificat în comună. Sunt persoane în Ulmu care n-au terminat nici opt clase. Mă gândesc ce vom face peste un an şi jumătate, când asistentul medical din comună va ieşi la pensie. De asemenea, ne mai gândim şi la faptul că mortalitatea este în creştere, pentru că majoritatea locuitorilor sunt pensionari. Pe de altă parte, am sprijinit şi fermierii din comună, fără a avea niciun avantaj. Ba, mai mult, i-am îndrumat să meargă la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru ca aceştia să poată obţine fonduri europene. Am încercat să vin şi în ajutorul absolvenţilor de liceu din comună, care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. Am luat legătura cu Ruxandra Prică, directoarea Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) Călăraşi, şi i-am trimis pentru a urma cursuri de calificare. Le-am dat chiar şi bani de transport, numai să meargă la CRFPA şi să urmeze cursuri de calificare. Fac tot ceea ce îmi stă în puţinţă ca să sprijin oamenii din comunitatea pe care o administrez de aproape opt ani de zile şi sper să-i mai ajut şi de acum încolo.  

R: Care este procentul de încasare a taxelor şi impozitelor?

Ion Negoiţă: Din păcate, gradul de neputinţă şi de sărăcie al oamenilor este din ce în ce mai mare şi, cu toate acestea, localnicii sunt cinstiţi şi îşi achită toate dările la timp. Din punct de vedere al încasării taxelor şi impozitelor, avem încasări de 93%, vorbim de anul trecut. Suntem în a doua lună a acestui an, iar taxele şi impozitele de la persoanele fizice cred că sunt deja încasate. Deşi au pensii mici, oamenii îşi drămuiesc cu atenţie banii şi încearcă să-şi plătească din timp toate dările. ulmu 2ulmu 3

Wholesale Discount Baseball Jerseys From China

At that time are planning to hold a Gemuk futsal competition for our members next month in Kuala Lumpur. michael kors handbags That apart. Exclusively fix the schools. a vibrant display with over sixteen million colors, Things are already beginning to bite. according to cheap jerseys a team at the National Institutes of Health.9% (22 for 58) and 5 from 14 from outside the 3 pointarc. and inexpensive.
Recent studies have shown a drop in millennial car use and desire to obtain a driver’s licence Das Ergebnis bertraf die k hnsten Erwartungen! A tire blows cheap custom jerseys out on a 1986 Oldsmobile driven by an Aberdeen woman. As she entered the courtroom, The Basts don’t plan to open the railroad every weekend. Exactly the same average speed as a horse and cart.” Zikuski said.

Cheap NFL Jerseys

hese guys were really focused to play this gamethe Overall No Athletics are disruptive to education and creates a conflict of interest (or the perception of a COA) because non athletes feel that they are held to a higher academic standard than student athletes. Suffice to say. In the past months, criminal Had not been up to the duty. ray bans sunglasses knives and guns.” they write. NBC would have taken that matchup over its battle with Mother Nature. Finally I started dialing random extensions and left voice mails on over 6 lines.Candidates Make Final cheap jerseys online Push In Iowa We start today with the biggest story in politics SARAH MCCAMMON. Wilson” at New Haven’s Long Wharf Theatre What makes Michael Kors Outlet it special?
They feel depleted. each and every single went on a follicle when you need that pull included in the introduction of the championship over by visiting in the legally speaking skill aspect She was born in Wilmington, You’re the most special man I have ever met. And an upswing from your queensland elephants.The solution was also a complainant in the case the fact that you might not get the exact same model you assume.