Ionel Tatu va fi repus zilele următoare pe postul de primar al comunei Vîlcelele. Acesta a fost suspendat din funcţie în luna noiembrie a anului trecut, reuşind să-şi recupereze mandatul în instanţă. Totodată, această hotărâre judecătorească nu mai poate fi atacată.

 

Ionel Tatu revine în funcţia de primar al comunei Vîlcelele potrivit soluţiei afişată pe portalul Tribunalului Călăraşi: „În baza art. 442 C. proc. civ. dispune îndreptarea erorii materiale intervenite în minuta Sentinţei civile nr. 317/2018 dată în dosarul nr. 1187/116/2017 privind pe reclamantul Tatu Ionel şi pe pârâtul Prefectul Judeţului Călăraşi în sensul că hotărârea este definitivă şi nu supusă recursului în 15 zile de la comunicare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 22.05.2018.

Ionel Tatu a fost suspendat din funcţia de primar al comunei Vîlcelele conform Ordinului de prefect cu nr. 461/23.11.2017 privind constatarea încetării de drept a mandatului primarului comunei Vâlcelele, Ionel Tatu. Astfel, acesta a reuşit în instanţă să-şi recupereze mandatul, urmând ca zilele viitoare Tatu să fie repus în funcţia de primar.

Acesta a câştigat fotoliul de primar al comunei Vîlcelele la alegerile locale din 2016. Încă de la preluarea mandatului de primar, Ionel Tatu a menţionat că are o serie de proiecte ambiţioase pentru dezvoltarea localităţii pe care o conduce. Aflat la primul său mandat de primar al comunei Vîlcelele, dar cu o experienţă de peste 20 de ani în administraţia publică locală, Tatu a precizat că va face toate demersurile pentru a accesa cât mai multe proiecte care să contribuie la bunăstarea comunităţii.