Primarul comunei Vîlcelele, Ionel Tatu, are o serie de proiecte ambiţioase pentru dezvoltarea localităţii pe care o conduce din luna iunie a anului trecut. Aflat la primul său mandat de primar al comunei Vîlcelele, dar cu o experienţă de peste 20 de ani în administraţia publică locală, Ionel Tatu a precizat că va face toate demersurile pentru a accesa cât mai multe proiecte care să contribuie la bunăstarea comunităţii.

 

 Încă de la preluarea mandatului de edil-şef al comunei Vîlcelele, Ionel Tatu a promis că va face tot posibilul pentru ca localitatea pe care o administrează să devină una înfloritoare şi prosperă. Mai mult decât atât, primarul Tatu a precizat că numai cu ajutorul proiectelor europene poate să aducă bani în comuna pe care o păstoreşte. De asemenea, Tatu mai are în plan, pentru anii viitori, o serie de proiecte care să ducă la dezvoltarea localităţii, printre acestea numărându-se reabilitarea Căminului Cultural, modernizarea drumurilor comunale şi a bazei sportive, extinderea canalizării, dar şi altele. „Am o serie de proiecte ambiţioase pentru comuna Vîlcelele, care să vină în folosul comunităţii. În prezent, aşteptăm să semnăm contractul de finanţare privind reabilitarea Căminului Cultural. Această clădire nu a fost reabilitată încă de la construirea sa şi sperăm să putem finaliza lucrările aici până la Ziua comunei, pentru ca în cadrul acestui eveniment să putem inaugura noul Cămin Cultural. De asemenea, în această perioadă trebuie să redepun un proiect la AFIR (n.r. – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) pentru asfaltarea şi modernizarea a 4,5 kilometri de drum comunal.Totodată, vom mai depune un proiect pentru modernizarea bazei sportive, prin PNDL (n.r. – Programul Naţional de Dezvoltare Locală), dar şi un alt proiect privind montarea a două staţii de clorinare automată pentru forajele de la staţia de apă. Sper că anul acesta vom face o nouă schimbare a comunei Vîlcelele, dacă ni se vor aproba proiectele depuse. Sper ca la sfârşitul anului să pot finaliza măcar unul dintre ele şi îi asigur pe cetăţeni de tot sprijinul meu în continuare, dar şi de faptul că voi face tot posibilul pentru a atrage cât mai multe fonduri europene în comuna noastră”, ne-a mărturisit primarul comunei Vîlcelele, Ionel Tatu. Totodată, acesta declara, în urmă cu ceva timp, că de la preluarea mandatului său a reuşit să îndeplinească aproximativ 80% din promisiunile făcute în campania electorală. Astfel, a fost reabilitată biserica din satul Floroaica, au fost modernizate staţiile de autobuz şi au fost pietruite străzile din comună. De asemenea, în luna octombrie a anului trecut, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor pentru investiţia „Modernizarea drumului comunal DC 25” de pe raza comunei Vîlcelele, judeţul Călăraşi, pe o distanță de 4,7 kilometri. Acest proiect, implementat pe timpul mandatului fostului primar, Gabriel Oroianu, şi finalizat de către actualul edil-şef, Ionel Tatu, a fost finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală și este în valoare de 4,2 milioane de lei.

 

Tatu: „Ţin să mulţumesc fermierilor din localitate care m-au sprijinit în perioada cu viscol”

 

În ceea ce priveşte perioadele în care viscolul şi ninsorile abundente au pus stăpânire pe judeţul nostru, primarul Ionel Tatu, viceprimarul şi echipa de consilieri locali, precum şi fermieri din zonă au reuşit să ajute comunitatea locală. Aceştia au deszăpezit în permanenţă drumurile şi au acordat sprijin persoanelor care au avut nevoie, printre acestea aflându-se şi o gravidă care a născut acasă până la sosirea ambulanţei, care a ajuns cu greu din cauza viscolului puternic. „Străzile au fost deszăpezite în perioada ninsorilor abundente şi n-am avut probleme decât pe Drumul Judeţean 306, unde am întâmpinat dificultăţi încă de la primul viscol. Ţin să mulţumesc fermierilor din localitate, care m-au sprijinit în perioadele cu viscol, şi care au participat la deszăpezirea străzilor din localitate şi aici menţionez pe Iancu Alexandru, căruia îi mulţumesc în totalitate, pe firmele Ildu, Ilya, Mihuţ, Moldoveanu, OMG, precum şi pe fermierii Moraru Petre, Nicolae Tănase şi alţii. Cu această ocazie, le mulţumesc foarte mult şi am speranţa că mă vor sprijini în continuare atât în situaţiile de urgenţă, cât şi în toate demersurile pe care le voi realiza”, a precizat Tatu.