Polițiștii călărășeni acționează în perioada 16 – 22 septembrie în cadrul unui proiect prin care doresc să crească gradul de conștientizare a tuturor categoriilor de participanți la trafic cu privire la riscurile reprezentate de nerespectarea normelor rutirere pentru ca aceștia să adopte o conduită responsabilă atunci când se deplasează pe drumurile publice. Proiectul se numește „Roadpol Safety Days”, având motto-ul „Stay alive and save lives” (n.r. – „Rămâi în viață și salvează vieți”).

Polițiștii vor desfășura activități informativ – preventive în trafic, în vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere a conducătorilor auto și a celorlalți participanți, iar aceștia vor distribui pliante cu  mesajul „Alege viața – Siguranța ta contează”.

Totodată, polițiștii vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la: neadaptarea vitezei la condițiile de drum, nepăstrarea distanței între vehicule, conducerea sub influența alcoolului, oboseala la volan, utilizarea telefonului mobil, precum și portul centurii de siguranță, în vederea atingerii obiectivului propus, respectiv reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora pe drumurile publice.